Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Kundservice

Öppettider

Mån-Tors 08:00-15:00
Fredag 08:00-14:00
Lunchstängt 11:00-12:00

Elmixen

Fast pris eller ett rörligt elavtal? Nu slipper du att välja!

Upplev friheten med att välja det bästa elavtalet för dig – utan att kompromissa! Är du redo att ta kontroll över dina elkostnader och maximera din besparing? Med vår exklusiva Elmix får du det bästa av två världar: tryggheten med ett fast pris och fördelarna med ett rörligt avtal – allt i ett paket!

Skräddarsy din Elmix

Elmixens startsida


Med Elmixen ger vi våra kunder möjligheten att köpa ström på samma sätt som stora industrier gör. Storuman Energi är det enda elbolaget på den svenska elmarknaden som erbjuder denna typ av produkt till konsumenter.

Ni får ett elavtal som består av ett rörligt elpris med Fasteffektssäkringar i perioder där elen förväntas vara dyr. På så sätt kan man åtnjuta rörligt pris när det är gynnsamt samtidigt som man är försäkrad mot de värsta pristopparna. Ni får tryggheten i ett fastpris samtidigt som ni kan dra vinning av det rörliga elpriset.

Fasteffekt är en bestämd volym ström till ett bestämt pris. Tillskillnad från ett Fastpris som är en obestämd volym till ett bestämt pris. Fördelen med Fasteffekt är att när vi som elbolag säljer en bestämd volym är våran risk lägre, vilket innebär att vi kan erbjuda ett lägre pris till kund. Båda parter gynnas alltså av att köpa och sälja ström på detta sätt.

Storuman Energis Elmix finns i tre olika varianter med olika nivåer av trygghet i form av fasteffekt, det vill säga den bestämda volym ström till ett överenskommet pris per kilowattimme. Ni kan självklart utöka den förutbestämda volymen, dvs säkra ytterligare fasteffekt under hela avtalsperioden - när ni vill och oavsett vilken Elmix ni väljer.

Våra avtal har dessutom inga dolda kostnader i form av månads- eller årsavgifter. Ni betalar enbart för den el ni förbrukar och har därmed själv kontroll över era kostnader.

Jämför ditt nuvarande elavtal med Elmixen

Har ni några frågor eller önskar få en offert som är anpassad efter era behov – tveka inte att höra av er till oss på info@storumanenergi.se eller 0951-103 35.


Nedan finns information om tre olika standard varianter av Elmixen

Dagens Elmix

Vårt mest populära elavtal är det vi kallar Dagens Elmix. Det är ett elavtal som är både fast och rörligt – samtidigt. Rörligt pris när det är förmånligast, och ett fast pris när det finns risk för höga pristoppar.

Med Dagens Elmix säkrar ni upp delar av er förbrukning med fasteffekt under de kallaste vintermånaderna, december till februari.

Trygg Elmix

Denna rekommenderar vi er som vill ha lite extra trygghet under vintern och samtidigt vill dra nytta av låga sommarpriser. Med Trygg Elmix har ni ett rörligt spotpris under årets varmare månader och köper sedan hälften av er förutbestämda förbrukning till ett fast pris under årets kallare månader.

Med Trygg Elmix säkras delar av er förbrukning under de sju kallaste månaderna, oktober till april.  

Offensiv Elmix

Med vårt avtal Offensiv Elmix har ni ett helt rörligt elpris men kan när som helst binda delar av ert elpris till ett fast pris i form av fasteffekt.

Det som skiljer denna Elmix från de andra är att den är helt utan förvald fasteffekt, och till skillnad från ett vanligt rörligt avtal är det möjligt att själv lägga in fasteffekt när som helst under avtalsperioden.

När ni njuter av en sommar med låga elpriser kan ni enkelt säkra delar av er förbrukning inför kommande vinter med fasteffekt.