Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Kundservice

Öppettider

Mån-Tors 08:00-15:00
Fredag 08:00-14:00
Lunchstängt 11:00-12:00

Om företaget


Storuman Energi grundades år 1999 när den svenska elmarknaden avreglerades. Detta skedde genom ett samarbete mellan Storuman Kommun och norska Helgeland Kraft AS. Eftersom Helgeland Kraft AS i sin tur ägs av 14 norska kommuner, av vilka några gränsar till Storuman kommun, var detta en naturlig konstellation. Storuman Kommun och Helgeland Kraft drev tillsammans Storuman Energi fram tills 2019 varvid Helgeland Kraft köpte samtliga aktier från Storuman Kommun och blev då ensam ägare av bolaget.

Idag distribueras 6,5 TWh ström i koncernens nät som består av över 800 mil kabel. I våra 16 Vattenkraftverk produceras årligen 1,2TWh ström, vilket motsvarar årsförbrukningen för cirka 120 000 villahushåll. Vi har även cirka 100 000 elhandelskunder varav hälften av dessa finns i Sverige. På senare år har det även investerats i ett antal snabbladdarstationer för elbilar, varav den första skall byggas i Sverige under 2023.

Det svenska kontoret i Storuman har cirka 20 anställda och totalt i koncernen är det närmare 300 anställda.

 


Storuman Energi är en innovatör på den svenska elmarknaden. Vi var drivande bakom rätten att få bli avräknad timme för timme och vi har en produkt, Elmixen, som är helt unik för den svenska marknaden.

Vi lever efter våra grundvärden PENT, som står för: Pålitlig, Engagerad, Nytänkande och Tillgänglig. Vår målsättning är att leverera bästa möjliga produkt till bästa möjliga pris på ett transparant och tydligt sätt.

Vi skall vara en aktiv värdeskapare där våra kunder finns. Detta genom att bidra med sponsring, kunskap, miljömedvetenhet och arbetstillfällen.

Utveckling och förbättring  - för våra kunders bästa

Tillsammans med Helgeland Kraft är vi starkare och har stora utvecklingsresurser till system-, projekt- och kompetensutveckling för att ständigt göra det bästa möjliga för våra kunder. Vi är ledande inom elbranschen när gäller att utveckla produkter som underlättar och skapar fördelar för våra kunder - där kundnyttan alltid är i fokus.

Vår kunniga kundtjänst önskar att alltid vara tillgängliga och sträcker sig långt för att underlätta för våra kunder. Detta unika arbetssätt, duktig personal och Sveriges smartaste elavtal – Elmixen, gör att de som valt oss är väldigt nöjda. Samtidigt som vi levererar el till hela Sverige med låga marginaler och på ett ärligt sätt helt utan fasta års- eller månadsavgifter.  

 


Måns  Jenny  

Jonas  Susanne


Ordförande

Eivind Mikalsen, Koncernchef Helgeland Kraft AS

 

Ledamöter

Peter Persson, Kommunchef Storuman Kommun

Kåre Sether, Krafthandlare Helgeland Kraft AS

Arild Markussen, VD Helgeland Kraft Ström AS


Schysst elhandel

Storuman Energi AB är certifierade i Schysst elhandel.

Schysst elhandel är framtagen av Energiföretagen Sverige i syfte att ge ökad tydlighet och lyhördhet från elbranschen för att kunderna ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsföretag.

Denna certifiering visat att vi jobbar efter de 18 kundlöften som Schysst elhandel kräver av elhandelsföretagen. Klicka på Schysst elhandels logga så länkas du direkt till deras hemsida för att de dessa 18 kundlöften.

 

Trygg kundkontakt

Storuman Energi AB är medlemmar hos Trygg kundkontakt.

Trygg Kundkontakt är en kvalitetsutmärkelse till företag som hanterar kundkontakter via telefon och digitala kanaler i linje med svensk lagstiftning och marknadspraxis.

Varje år delas en utmärkelse ut av bransch- och intresseorganisationen Kontakta till de medlemsföretag som lever upp till deras högt ställda krav. Vi ser denna utmärkelse som ett bevis på att vi ökar tryggheten för kunderna och förenklar för dem att se vilka elhandelsföretag som är seriösa på marknaden. Klicka på Trygg kundkontakts logga för att komma till deras hemsida.