Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Kundservice

Öppettider

Mån-Tors 08:00-15:00
Fredag 08:00-14:00
Lunchstängt 11:00-12:00

Plustjänster

Som kund hos Storuman Energi kan du ta del av en rad plustjänster som underlättar din vardag, förbättrar din ekonomi och hjälper dig att göra smarta miljöval.

Energikontot är en smart betalningslösning som ger dig möjligheten fördela dina elkostnader jämnt över hela året. Du har även möjlighet att sätta in upp till 30 000 kronor till en ränta på 3,5%* – bättre än alla banker erbjuder!

 

 

Du sätter in pengar på ditt Energikonto. När månaden är slut syns din elfaktura på Energikontot och betalas på förfallodagen.

Har du dessutom överskjutande kapital på kontot beräknas ränta på detta. Din slutliga ränta redovisas vid årsskiftet och betalas till ditt Energikonto.

Är det så att du många anläggningar hos oss är Energikontot en smart lösning för att samla dina elräkningar. Du betalar endast 19 kr i månaden för detta.

*Ett tillgodobelopp på 15000 kr ger en effektiv ränta på 2,0%

 

 

 

Du får en bekräftelse med kontoinformation och OCR-nummer.
När Energikontot är upplagt kommer alla kontouppgifter skickas ut via e-post eller via brev, beroende av ditt kommunikationsval. På bekräftelsen finner du ditt energikontonummer som är ditt unika OCR-nummer.

Skickas varje månad

Kontoutdraget skickas varje månad där alla transaktioner som skett under månaden redovisas - ex inbetalningar, faktura, betalningar för sol/vind-produktion mm.

Kontoutdragen finns även tillgängliga på ditt Mina Sidor-konto.

Fakturan
Kring den 10:e varje månad skapas din förbrukningsfaktura för din anläggning. Fakturan kopplas mot energikontot och presenteras på nästföljande månads kontoutdrag. Vill du läsa din faktura direkt finns den tillgänglig via ditt Mina Sidor-konto.

 

 

Fördelaktig ränta

Energikontot ger dig en tillgodoränta på 3,50 % på insatt kapital. Krediträntan är 12,00 %. Räntan kapitaliseras vid årsskiftet och betalas ut i januari månad.

Ditt Energikonto på Mina Sidor

Du kan enkelt följa ditt saldo och alla dina fakturor på ditt Mina Sidor-konto.

Kontakta vår kundtjänst, 0951-103 35 eller via info@storumanenergi.se så hjälper vi dig att starta upp ett Energikonto!

Vi vill både ge dig ett attraktivt elpris och samtidigt ge dig ett alternativ som är skonsamt för miljön.

Med vår Vattenkraftsgaranti garanterar vi att vattenkraftsproducerad el motsvarande din förbrukning tillförs elbörsen. Detta är ett sätt för dig att tala om för marknaden att du föredrar förnyelsebara energikällor.

Bild på vattenkraftverket i Övre Forsland, där elen i vår vattenkraftsgaranti producerasBild på vattenkraftverket i Övre Forsland, där elen i vår VattenkraftsGaranti produceras

Bild på vattenkraftverket i Övre Forsland, där elen i vår Vattenkraftsgaranti produceras

Du kan beställa Vattenkraftsgaranti i samband med att du nytecknar eller omtecknar ett avtal med oss. Har du redan ett befintligt avtal och vill lägga till Vattenkraftsgaranti så kontakta vår kundtjänst på 0951-103 35 eller info@storumanenergi.se

 

Ursprung
Den el vi bokar upp och tillför elbörsen kommer från Ildgrubfossens vannkraftverk i älven Tverråga samt Övre Forsland vannkraftverk i Forslandsdalen. Båda vattenkraftverken ägs av HelgelandsKraft AS.

Certifikat
Väljer du el med Vattenkraftsgaranti får du ett certifikat som är utfärdat i samarbete med Enviro Energi och RECS International. Detta garanterar att vi följer de internationella standarderna för förnyelsebar elenergi.

Kostnad
För ett avtal med Vattenkraftsgaranti gör vi ett påslag på 12,50 öre inkl. moms/kWh. Du kan välja Vattenkraftsgaranti på alla våra elavtal.

Så här beställer du VattenkraftsGaranti
Du beställer VattenkraftsGaranti när du nytecknar eller omtecknar ett elavtal.

Om du har ett befintligt avtal och vill lägga till VattenkraftsGaranti, kontakta vår kundtjänst, 0951-103 35.

Avtalsvillkor VattenkraftsGaranti
Punkt 11 i våra Särskilda Avtalsvillkor Konsument behandlar våra Plustjänster.
“11. Plustjänster -
På Hemsidan tillhandahåller Elhandelsföretaget tilläggstjänster, s k plustjänster, som Konsumenten kan ansluta sig till mot en avgift. Sådant avtal om plustjänst löper tills vidare och upphör omedelbart vid parts uppsägning.”

Blå El kommer från vattenkraftverk som har miljögodkännanden utifrån de senaste europeiska miljökraven. Precis som vårt traditionella miljöalternativ, Vattenkraftsgaranti, så består Blå El av 100% förnybar vattenkraft.

Det som skiljer produkterna åt är att Blå El produceras i ett vattenkraftverk som bland annat uppfyller de senaste kraven, certifieringarna och direktiven gällande bevarandet av livsmiljöer samt vilda djur och växter.

Dessa vattenkraftverk har alltså byggts på ett sådant sätt att de påverkar miljön runt om kring så lite som möjligt.

Detta är produkten för dig som vill minska dina utsläpp samtidigt som du värnar om djur- och växtlivet.

Ta det extra steget för miljön genom att teckna Blå El!

 

 

Så här beställer du Blå El

Du beställer Blå El när du nytecknar eller omtecknar ett elavtal. Om du har ett befintligt avtal och vill lägga till Blå El, kontakta vår kundtjänst, 0951-103 35 eller info@storumanenergi.se.

Blå el kostar 13,13 öre/kWh, inkl. moms, en liten kostnad för att värna om vår planet. Priset på produkten uppdateras månadsvis.

 

Blå El kommer uteslutande från vattenkraftverk som fått sina licenser och miljögodkännande efter att de nya europeiska miljökraven blev en del av regelverket. Blå El bidrar därmed även till teknisk utveckling, nyinvesteringar och nya arbetsplatser. Licenserna och miljötillstånden uppfyller kraven i följande EU-direktiv:


  • Direktiv 92/43/EEG om bevarande av livsmiljöer samt vilda djur och växter.
    • Direktiv 2009/147/EG Fågeldirektivet.
    • Direktiv 2000/60/EG Vattendirektivet
    Ursprungsmärkningen på Blå El dokumenterar att den mängd Blå El vi levererar täcks upp av produktion från vattenkraftverk som antingen är nya eller miljötillstånd 2009 eller senare.

Punkt 11 i våra Särskilda Avtalsvillkor Konsument behandlar våra Plustjänster.
“11. Plustjänster -
På Hemsidan tillhandahåller Elhandelsföretaget tilläggstjänster, s k plustjänster, som Konsumenten kan ansluta sig till mot en avgift. Sådant avtal om plustjänst löper tills vidare och upphör omedelbart vid parts uppsägning.”

Du får ett SMS som förvarnar om timmar med högt elpris. Det underlättar planeringen av elanvändningen, du får veta när du inte ska köra diskmaskin, tvättmaskin, värmepump och andra energislukande apparater. Funderar du på att ha timmätning är SMS-tjänsten ett självklart hjälpmedel. SMS-tjänsten är gratis för våra kunder.

 

Vi skickar dig ett SMS dagen innan för mellan vilka tidpunkter som priset kommer att vara högt. Det kommer även följa med en länk där du kan se priserna för kommande 24 timmar. Du som redan använder dig av Timmätning kan också använda dig av vår SMS-tjänst.

Kontakta vår kundtjänst på 0951-103 35 eller info@storumanenergi.se

Är du orolig att du har för lite Fasteffekt i vinter – Ingen fara!

Med Elmixen har du förmånen att lägga till ytterligare Fasteffekt när du vill under avtalsperioden. Detta gör du enkelt med ett tilläggsköp av valfri mängd.

Rekommendationen är att du inte lägger till mer än 80% av din beräknade månadsförbrukning. Det innebär att du kan ta del av det rörliga priset när det är lågt och samtidigt ha en trygghet i att du snabbt kan justera ditt avtal under avtalstiden.

 

Vill du lägga till mer Fasteffekt på ditt avtal så kontakta vår kundtjänst på 0951-103 35 eller info@storumanenergi.se så hjälper vi dig!

Storuman Energis tjänster är i grunden digitala, med ett Mina sidor-konto som nav. Detta är inte bara smidigt utan minskar även vår klimatpåverkan i form av minskade pappersutskick. Med Plus-service Ser vi till att allt som rör ditt elavtal, omtecknande, tilläggstjänster, tilläggsköp, nyhetsbrev m.m. kommer till din brevlåda. Vi ger dig även personliga förslag på gynnsamma perioder att säkra fasteffekt.

Såhär fungerar plusservice

När du valt Plus-Service slipper du tänka på ditt elavtal. Vi guidar dig till de bästa perioderna att till exempel göra tilläggsköp av Fast Effekt inför vintern och när det är läge att teckna om ditt avtal. Du får en bekräftelse via brev på allt som kundtjänst gör åt dig. Dessutom får du dina nyhetsbrev via brev, bekräftelser och andra utskick via post.

Plusservice kan sägas upp när som helst, avslutas omedelbart och saknar bindningstid. Månadskostnaden för tjänsten är 20 kronor inkl. moms.

Punkt 11 i våra Särskilda Avtalsvillkor Konsument behandlar våra Plustjänster.
“11. Plustjänster - På Hemsidan tillhandahåller Elhandelsföretaget tilläggstjänster, s k plustjänster, som Konsumenten kan ansluta sig till mot en avgift. Sådant avtal om plustjänst löper tills vidare och upphör omedelbart vid parts uppsägning.”